Facebook

Jak naczynia wpływają na naszą jakość życia?

Przez w Kwi 28, 2020 w Moja uroda | 0 komentarzy

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Naczynia kuchenne mogłyby się wydawać zupełnie trywialnym tematem. Ostatecznie, to czysto użytkowe przedmioty, bez których ciężko się obejść. Dla większości z nas nie są bardziej ważne niż na przykład krzesło na którym siedzimy czy też pralka. Mają słuzyć i tyle. Tymczasem, jak pokazują opinie Philipiak (jednej z czołowych marek produkujących naczynia do kuchni), warto zacząć zwracać uwagę na to, jakiej firmy naczynia użytkujemy do tak prozaicznych czynności. Dlaczego? O tym poniżej!

Odpowiednie gotowanie zapobiega otyłości. Redukcja wagi wynikająca ze zdrowszego sposobu odżywiania się pozwala na znaczną poprawę parametrów organizmu. W szczególności dotyczy to poważnych chorób cywilizacyjnych, takich jak choćby cukrzyca czy nowotwory. Warto pamiętać, że obniżenie wagi pozwala zredukować ryzyko zapadnięcia na cukrzycę nawet do 50%! Ponadto, zdrowa dieta to również mniejsze ryzyko nagłego zgonu. Specjaliści szacują, że zagrożenie jest wtedy mniejsze nawet o 30%!

garnki i naczynia

Gotuj zdrowo!

Niby banał, ale wiele osób o tym zapomina. Tylko pojawia się pytanie – co mają do tego garnki?

Naczynia firmy Philipiak projektowane są w taki sposób, aby maksymalnie ułatwić zdrowe gotowanie. Stworzono je tak, aby umożliwiały pożywne gotowanie, czego najlepszym przykładem są naczynia tworzone z myślą o gotowaniu na parze.

Nie ma się co oszukiwać. To, jak przygotowujemy jedzenie przekłada się później na wartości odżywcze, jakie dana potrawa jest w stanie nam dostarczyć. Warto też pamiętać o tym, że wiele potraw traci swoje walory odżywcze również podczas przechowywania. 

W jaki sposób gotowanie na parze przekłada się na zdrowsze jedzenie? Przede wszystkim, jest najbezpieczniejsze pod kątem utraty cennych składników. Przykładowo, gotowanie ziemniaków metodą na parze pozwala na zachowanie dużej ilości antyoksydantów, które te warzywa zawierają. W przypadku warzyw kapustnych, gotowanie tą metodą umożliwia utrzymanie dużych ilości błonnika. A takie brokuły zachowują sporo polifenoli. Podobnie zresztą mięso.

A co ze smakiem? 

Nie ma się co oszukiwać. Jemy – bo musimy. Niemniej dla wielu osób spożywanie posiłków jest też swego rodzaju przyjemnością. Często jednak usłyszeć można opinię, że jedzenie przygotowywane tą metodą zdecydowanie traci na smaku, co niejako kłóci się z ideą jedzenia dla przyjemności.

Jak jednak pokazują opinie o Philipiak i ich naczyniach, przygotowanie dań w ten sposób przy użyciu naczyń tej firmy nie powoduje utraty walorów smakowych. Jedzenie zachowuje swój doskonały aromat i świetny smak. 

Jak zdrowo gotować?

Opisywana tu firma dba również o edukację swoich klientów w zakresie zdrowego żywienia. W serwisie internetowym marki znaleźć można na przykład propozycje przygotowania zdrowych oraz sycących dań. Co istotne, nie są to byle jakie przepisy, ponieważ większość z nich została przygotowana przez kucharza Karola Okrasę. 

Czyli – liczy się nie tylko co, ale i jak przygotowujemy. Każdy z nas kiedyś próbował przejść na dietę, ale z reguły kończyło się to niepowodzeniem – bo przecież coś nam nie smakowało. Jak pokazują opinie o marce Philipiak, można jednak połączyć przyjemne z pożytecznym. 


Więcej na ten temat: https://wroclaw.naszemiasto.pl/philipiak-opinie-na-temat-marki-co-wywoluje-tyle/ar/c15-5199469 

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *